Linkblog

Naptár

március 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Törzsvásárlói kedvezmény mindenkinek!

2009.05.29. 08:57 - NyugtonMalac

 

Siker sztori…
 

Bejött a BIO mosás

 
Nagyon megszerettem a BIO mosást, és begyűjtöttem pár tapasztalatot is az elmúlt időszakban.

Kataboltja törzsvásárlója

Mivel nem csak én vagyok lelkes BIO mosónő az ismeretségi körömben, de lelkes rendelője vagyok a Kataboltja Mosódiójának, így kaptam törzsvásárlói kedvezményt a termékeikre. Ezzel a kedvezménnyel mindenki élhet, aki rajtam keresztül rendeli meg a termékeiket, mert ha tartom a megadott limitet, akkor maradhat csak meg a törzsvásárlói státuszom.
Tehát segíts, hogy segíthessek alapon működik a dolog :)
 

Mosószóda lelőhely

Ezen kívül beszereztem nagyon olcsón mosószódát. Megtaláltam a lelőhelyet ;) Ha szeretnél társulni a mosószóda rendeléshez, és kérsz belőle, akkor 300Ft/kg áron tudok belőle adni. Így mindenki jól jár, mert nem kell egy embernek megvennie a nagy kiszerelést, mert én megelőlegeztem ezt és tárolom, és mégis olcsón jutunk hozzá a kimért mosószódánkhoz a kívánt mennyiségben.
Már nagyon sokan vagyunk, akik társultunk mosószódára, bátran gyere Te is, ha szeretnéd kipróbálni!

Elérhetőségeim

Ha felkeltette az érdeklődésedet a kedvezményes rendelés, keress meg a következő e-mail címen: nyugton.malac@hotmail.com
Vagy a mobilomon: 06 20 823 4725
Nevem: Erdély-Horváth Edit

 

Gyapjú külsőink ápolása

2009.05.29. 08:27 - NyugtonMalac

Hamár belekezdtem, megosztom a szerzett tudást veletek is...

Gyapjú pelenka külső ápolása

A gyapjú tulajdonságai

A gyapjú saját súlya 30%-ának megfelelő mennyiségű nedvességet képes felszívni anélkül, hogy nedvesség érzetét keltené. A nedvesség a gyapjún keresztül anélkül párolog el, hogy a párolgás hűvössége a bőrön érezhető lenne. Ez azt jelenti, hogy a gyapjú hőszigetelő hatását nedvesen is megtartja. Ezáltal jobban felveszi és leadja a bőr izzadtságát is, és így kevésbé fülled be. A gyapjú a felesleges hőt a szabadba engedi, ezért mondjuk, hogy lélegzik, ellentétben bármely műszálas anyaggal, ami üvegházhatásként működik
A gyapjúnak hőmérsékletkiegyenlítő tulajdonsága is van, ami biztosítja, hogy az emberi testet állandó, kellemes hőmérséklet vegye körül. Mindezek mellett nagyon fontos a gyapjú lanolin tartalma.
A lanolin (gyapjúzsír) a gyapjúból nyerhető, puhán tartja a gyapjút és megvédi az átázástól. Összetétele hasonlít az emberi bőr hámjában található zsiradékok összetételéhez. A gyapjú természetes lanolin tartalma miatt antibakteriális.

A gyapjú kezeléseA gyapjút lanolintartalma természetes módon védi a szennyeződésektől, kiváló az öntisztító képessége, ezért csak időnként kell tisztítani, és szabad levegőn szellőztetni.
Jó tudni, hogy a gyapjú pelenka regenerálódik a vizelettel, miután megszárad, nem lesz pisi szagú.
A gyapjút nem szükséges sűrűn mosni, ha nem lesz kakis, akkor elég 6-8 hetente langyos, enyhén szappanos vízben, gyapjú mosószerrel, vagy mosódióval mosni. Ha kaki foltos lesz a külső, elég csak a foltot eltávolítani az előbbi módszerek egyikével, és ezen a területen újra lanolinozni.
Lanolinozni sokféleképpen lehet, én úgy szoktam, hogy miután kimostam a külsőt, hagyom fél napot száradni, hogy ne legyen túlságosan nedves, mert akkor lanolinozás közben esetleg kinyúlik az anyaga. Tenyerembe veszek féldiónyi lanolint, ezt fehéredésig dörzsölöm a két tenyerem között, ezután összetapicskolom vele alaposan a nadrág belső felét, majd újra megismétlem ezt az eljárást a másik féldiónyi lanolinnal.A gyapjú külső használataNe használjunk a gyapjú külső felett szűk bodyt, mert így könnyebben átszivárog a pisi. A külsőt érdemes 3-4 óránként kicserélni, mielőtt még teljesen megtelne. Ha a külső elkezd szivárogni, akkor érdemes újra lanolinozni. A kimosott gyapjú min. 24 órán keresztül szárad, ezért ajánlott, hogy legyen belőle legalább 3 darab.
Mosás után fektetve kell szárítani, különben kinyúlik. Soha ne tegyük a gyapjút erős napra, radiátorra vagy szárítóba száradni.

 

Kedvenc gyapjú külső lelő helyeim

www.mamami.hu/forum/showthread.php

www.mamami.hu/forum/showthread.php

www.bambio.hu/pvalogat.php

és ahol hamarosan lesznek színes kötött gyapjú külsők: babamosoly.hu/index.php

Mosható pelusozunk II.

2009.04.28. 08:58 - NyugtonMalac

Ha egyszer elkezded, nincs megállás! Beleszeretsz, és újabb és újabb szerelmeid lesznek...

Mosható pelenkáink - a folyton alakuló készlet

 

Visz a forrongó vérem…

 

Szóval a coolababyk nagyon jók voltak, de sajnos kitaláltam, hogy a pop-in is nagyon jó, és azt is szeretném halmozni :)

Szerencsés vagyok, mert a coolababyk nem csak nekem jöttek be, így hamar elkapkodták a lányok a piactéren… Sok színes bababi popi örömére :)

 

Szóval coolababyk el, pop-in pelusok levadászása mindenféle akciós rendelésben. Hamar ki is alakult a pop-in készletem… Végül 16db pop-int gyűjtöttem be: kéket, zöldet, sárgát és barack színűt… Használtuk őket kb. 2 hónapig.

 

Pop-in tapasztalat

Hamar megtudtam, hogy a pop-in pelust nem szabad frosch-al mosni… Így végre a pelusokat is mosódióval moshattam. Mosódió, vagy folyékony mosódió + mosószóda kombóval.

Illatosítani a mosóparfümökkel szoktam. Mikor melyikkel, mert nekem szinte minden illatom van :D Illathalmozó is vagyok…

A pop-in pelusok akkor maradtak a legpuhábbak száradás után, ha mosódióval mostam őket, mert az az öblítésnél is benne maradt. És akkor voltak a leg illatosabbak, ha már a mosáshoz is csöppentgettem a parfümből…

Ennek ellenére el kell mondjam, hogy a pop-inoknak is van negatív tulajdonságuk. Keményednek a belső részek, pedig mikor megveszed, nagyon finom puhák. Bolyhosodik a külső, de az nem kiábrándító, és szerintem fakul a színe. Ja, és kicsi pelus. Annak ellenére, hogy állítható, és szobatisztaságig ajánlják, a legtöbb baba még ez előtt kinövi :)

Talán csak Lili a kivétel, mert ő 3 és fél évesen is csak 11 kg :) és nádszál vékony királylány :)

 

Nem is baj, hogy a pop-inoknak is van sötét oldala, mert így lehetőségem nyílik a következő váltásra, ami éppen folyamatban is van… :D

 

Naná hogy!

 

Most éppen beleszerettem a kötött gyapjú külsőkbe, és ezekhez kerestem belsőket is…

Viszont én nagyon azonnal akarom ember vagyok… Megrendeltem a külsőket, és heteket kellett várni rájuk mindenhol. Ennek az lett a következménye, hogy több helyről is rendeltem, és halmozóvá léptem elő egy pillanat alatt.

 

Gyapjú külsőim

Szóval rendeltem popolini kötött gyapjú külsőt 3db-t és disana natúr színűt 1db-t (ez a kettő szinte tök egyforma) és egy nagyon ügyes mamamitól rendeltem 3db varrott gyapjú külsőt virág mintával és egy másik nagyon ügyes mamamitól 3db csíkos kötött külsőt :)

És bőven elég lenne 3db is :) összesen… Tervben van 1 színes disana és egy harmadik mamamitól szintén kötött külső, még nem tudom milyen… :)

Halmozok, tudom…

Eddig tetszik. De még csak pár napja tesztelem… Mint minden típus kezdetén, most is fenn állnak a kezdeti nehézségek: régi pelus megy, új készlet még hiányos, vagy beavatásra vár…

De élvezetes az biztos :)

Eddigi tapasztalatok

Azt hiszem a disana és popolini pelusokat először lanolinozni kell, mert gyárilag nem tűnik úgy, hogy átestek volna hasonlón a gyárban :)

Az sk varrott virágosok használatra készen futottak be hozzánk, csak szerintem kicsit kértem… Bori lábát szorítják. Még próbálgatom, hátha nyúlik, de ha nem, akkor őket hamar tovább fogom adni szerető új tulajdonosoknak :)

A többit még várom.

 

Amit ezekről a külsőkről tudni lehet

1. havonta kell mosni, lanolinozni őket hacsak nem történik előbb baleset :)

2. kézi mosás, vízszintes szárítás

3. nem melegebb mint a többi pelus, de szellőzik

4. a lanolinozás nem is ördöngösség :)

Belsőim

Vettem tesztelni popolini two size-t, tots bots bamboozle-t, thirsties-t és disana belsőt… ezek mind nagyon tetszenek, de a disana a kedvencem az ára miatt, és mert vékony, de fér bele cucc, és nappalra itthonra imádom. És a thirsties a másik kedvencem éjszakára, elmenni itthonról, mert sok fér bele, gyorsan szárad, helyes alakja van, kényelmes pelus.

Ezekből rendeltem még, hogy kialakuljon a következő készletem is :)

 

Első tapasztalatok

1. tots bots bamboozle – már az első mosás után keményedett, de nem úgy mint a pop-in… (egyelőre), lassan szárad, nem formázza a babapopót olyan jól…

2. popolini two size – lassan szárad, sok lé fér bele, kényelmesnek tűnik, nem formázza jól a popót, de szeretem.

3. thirsties – szép színek, gyors száradás, formás popó, műszál… A kaki egy fél napos benne hagyás után (nem a gyereken, hanem a tárolóban) epeszappannal hipp-hopp kijött :) Sok lé fér bele. Szeretem.

4. disana – vékony, nem jó éjszakára önmagában, a kezdeti bolyhosságát elveszti idővel, de attól még finom marad az érintése, szép a gyerek popón, nem melegíti agyon, a nagy melegben nappalra ezt szeretném ráadni a leginkább…

Most nem jut eszembe más, ha lesz még tapasztalatom, akkor írok megint ;)

 

Mosódió receptek

2009.01.31. 22:26 - NyugtonMalac

Ha már dió, legyen dió...

Mosódió receptek

Mosódió a mosogató gépbe

A mosogatógépbe is lehet diót használni. Kb. 3 szemet kell tenni az evőeszköztartóba és ecetes vizet az öblítő helyére. aki ajánlotta, az olyan életmódot folytat, ahol nem esznek zsíros, nehéz kajákat, nincs odaégett edény, stb. Szóval lehet, hogy az ő könnyen szennyezett edényeit simán tisztítja a dió, míg másét, aki pl. paprikás cuccokat eszik, azt nem. Azért egy próbát megér.

Én ki is fogom próbálni :)

A tapasztalataimat majd később publikálom (ha lesz mit :D )

 

Fertőtlenítő hatású mosogatószer

Forralj 3-4 fél héjat 0,5 l vízben 10 percig, a kihülés után pedig adj hozzá 20 ml ezüstkolloidot.

Hajsampon 

4 db fél héjat főzz 1 l vízben 10 percig

Figyelem: nem habzik, de tisztít! Rendszeres használata helyrehozza a broblémás bőrt, ha pedig 20 ml ezüstkolloidot, vagy 10 csepp teafaolajat is keversz hozzá, megszünteti a makacs korpát is.

Mosódióval mosok

2009.01.31. 19:25 - NyugtonMalac

Hamár mosható pelus, akkor mosódió is... Persze aztán jöttek a Coolababy pelusaink, amiket nem szabad dióval mosni... De a kedvem nem hagyott alább...

 

Környezetbarát mosás

 

Megvan a hadi tervem! Sokat olvasgattam, és kitaláltam, hogy hogyan kezdek bele.

Megtaláltam a számomra szimpatikus beszállítókat, és leadtam a rendelésemet... 

A következő mintákat rendeltem meg tesztelésre:

2 db akciós minta csomag mosódió ajándék mosó zsákkal (vászonzsák, benne 8 nagy, vastag, fél mosódióhéj - nekem több is volt benne) Ez 6-8 mosásra elegendő!!!

 

 

 

5l mosódió héj kivonat - kézi mosáshoz gondoltam

  

 

 

 

 

 

 

 

100 ml mosóparfüm Frühlingswiese illatban (persze nem tudtam megszaglászni az illatokat, mert webes rendelésnél ez nem lehetséges :( )

 

 

 

 

 

200 ml Nano Silver koncentrátum - emberi fogyasztásra is ajánlott, de még nem mertem bevállalni. A mosógépbe nem kell tennem, mert az eleve tudja ezt az opciót :) És én használom is rendszeresen! Én a sampon főzéshez gondoltam kipróbálni, meg még utána olvasgatok... Ha emberi fogyasztásra is ajánlott, akkor nem árthat a baba fürdető vizébe sem ha fertőtleníteni szeretnék... De ennek még utána kell járnom. Még sok információt kell begyűjtenem e téren.

 

 

 

 

 

 

1 kg mosószóda - mosáshoz, a mosószerhez adagolva felesben, makacs foltokat áztatni.

 

 

 

 

500 ml Öko kézimosogatószer koncentrátum - ha már kiméljük a környezetünket, kíméljük rendesen! :)

 

 

 

 

 

 

1 db epeszappan - folttisztításhoz. Erre van szükségem a Coolababy pelusok tisztításánál, ha kakival van dolgom.

 

 

 

 

1 flakon Frosch mosógél - aloe verás - Ezzel kell kimosnom a pelusokat. Nagyon finom illata van! Oda vagyok érte! És ez is környezet barát :D Ezt a terméket a DM-ben és a tescoban is lehet kapni! Én a tescoban vettem meg ;)

 

 

 

 

 

Bár a beszerzés nem volt zökkenő mentes, de végül minden ideért. A mosogató szert csak akkor tudom beüzemelni, ha a régi kifutott... Már nagyon várom! Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy végre én is teszek valamit a környezetünk megóvása érdekében!

Haditerv a mosáshoz 

Előkészületek 

Ruhák mosása 

A nagyon mocskos cuccokat (zoknik, koszos térdek a gyerek rucikon, stb.) bedörzsölgetem mosás előtt epeszappannal és így teszem a gépbe. 

Pelusok mosása 

Kétféle használt pelus van, az egyik a kakis pelenka. Ezt azonnal ki kell mosni! Én epe szappannal mosom ki a kakit amennyire tudom. A fehér pelenkabetéteket mosószódás vízben áztatom, ha foltosak lettek, a külsőket a színük védelme miatt rögtön a tároló vödörbe teszem előmosás után. Nekem a nyitott tetejü vödörben való száraz tárolás teafaolaj cseppekkel nagyon jól bejött. Nincs szaga 5 nap állás után sem. A pelenka külsőimnek amúgy is elegendő az epeszappanos előmosás, mert gyönyörűen kiszedi az anyatejes-kaki foltokat!

A másik eset a pisis pelus. Mivel nem vagyok nagyon buzgó, és hát a víz pazarlás is fájdalmas pontom, gyűjtögetem a pisis pelusokat az első kakis pelenkáig, vagy az esti fürdésig. Ekkor egyben kilöttykölöm őket sima vízben, vagy ha a kakis pelusok miatt szükségem van mosószeres vízre is, akkor abban átöblítem ezeket is. Nem öblítem ki a mosószeres vizet, csak csavarom, és megy a száraz tároló vödörbe a pelenka sereg.

Kezdődhet a mosás

Ruhák mosása

Nos, vannak a rucik a szennyestartóban. 3 féle ruhakupacot szoktam készíteni színek szerinti bontásban: 1. fehér, világos; 2. piros, sárga színes; 3. fekete, sötét színes.

A szelektálás után a kupacomat bedobálom a mosógépbe, ha makacs folttal találkozom, a fenti előkészületek szerint járok el. Ha csak átöblíteni kell a ruhákat, akkor csak mosódióval mosok 40 fokon. Öblítőszert nem használok, csak mosóparfümöt. De még meg kell találjam az igazi illatot. Szeretem az illatos ruhákat, ezért 30 csepp parfümmel indulok, aztán majd meglátom. Bekapcsolom a silver nanó opciót is a gépen fertőtlenítés céljából.

Mosódiókat (4 fél darab a zsákban) mosás után szárítom, és jelölöm csomóval, hogy hanyadik mosásnál járok. Terveim szerint 3-4szer fogok használni egy adagot.

Ha a szennyes ruhák között makacs foltok, koszos ruhák is vannak, akkor mosószódát is adok a mosáshoz. Kikeverem egy adagolópohárba vízzel a szükséges mennyiséget, és beleöntöm az adagoló tartályba.

Pelenkák mosása

Várakoznak a pelenkák a vödörben, és egy két foltos pelus ázik a mosószódás vízben. Ezeket szépen bedobálom a gépbe. Frosch mosógélt öntök be, és ugyan annyi mosószódát vízzel kikeverve. Öblítőt nem használok, 40 fokos vízben mosok, és a silver nanó programot is kiválasztom. Teszek az öblítő tartályba 30 csepp mosóparfűmöt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a haditerv. Már kipróbáltam a fehér mosást, meg a pelus mosást is. Egyenlőre még nem találtam gyengébbnek, mint a hagyományos mosószereket. Bár az öblítő illata erősebb, és talán puhábbak is a rucik tőle... De ezeknek olyan természetesebb a tapintásuk. Mosóparfümből másik illatot fogok legközelebb választani. De ha hihetek a reklámoknak, akkor csak a 150. mosás után lesz aktuális, addig ezt az illatot szaglásszuk :D

Később még írok majd a kifinomultabb, megalapozottabb tapasztalataimról.

Egyenlőre azonban még nem bántam meg, hogy belevágtam a környezet kímélő mosásba is!

Sőt nagy büszkeséggel tölt el a dolog!

Hordozom a babámat

2009.01.31. 18:18 - NyugtonMalac

Meglátni és megszeretni... Igen, ezt éreztem, mikor az első Mei Tai -okat megpillantottam...

 

Csatos Mei Tai-jal hordozok

 

Nagyon gyönyörű Mei Tai-ok készülnek! A legszebbeket a mamami anyukák készítik saját kezüleg :) Sokat gyönyörködtem bennük, aztán döntöttem. Lecserélem a Baby Björn hordozómat egy Mei Tai-ra. Pedig a Baby Björn nem véletlenül olyan népszerű a kismamák körében, tényleg nagyon kényelmes, gerinc barát a babának is és a hordozó szülőnek is...

De nem tudok benne háton hordozni, pedig az mennyire kényelmes és izgalmas dolog! És milyen különös, eredeti, és jó érzés! És nincs útban a baba, de mégis rajtad lóg ;) Könnyű vele csatangolni, bár könnyebb, ha van segítő társad is a projekthez :)

Nagyon szerettem volna egy szép egyedi mintás Mei Tai-t. De két bal kezem van, és türelmem meg semmi! Pedig nem olyan nehéz összehozni egy egyszerű Mei Tai-t. Találtam is rá leírást a neten...

És azok a gyönyörűségek, amiket a mamaik megalkotnak, és büszkén mutogatnak a fórumon! De hoába... Végül úgy döntöttem, hogy kötős kengurú helyett inkább  a csatos verziót választom, és a Liliputitól rendelem be. Mivel szeretem a feltünést, és persze nem is hátrány, ha látja mindenki, hogy kislány van a hátamon a narancssárga színt választottam :D.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyönyörű! Majd még agyalok rajta, hogy hogyan varázsolhatnám egyedivé. Gondolkodtam a mintázaton, azt hiszem a virág motívumok tetszenek a legjobban. Belehímezhetnék fekete fonallal valami különösen szépet, valami egyedit, valami Nyugton Malacosat...

Vagy Horgolhatnánk mintát, amit valahogy felvinnénk a hordozó hátára, vagy folt technikával is dolgozhatnék... Nem tudom, még nem döntöttem. De rá érek, hiszen egyenlőre úgysem látszik a hordozó, ugyanis rendkívűl hideg van! :)

Amint megérkezett a hordozóm, és kipróbáltam, azonnal beleszerettem. nem csak én, hanem Bori is. Éppen hisztizsák volt, amit úgy kezeltem, hogy felkötöttem a hátamra. 2 perc múlva aludt a csajom. :) Nagyon kellemes érzés volt. tudtam, hogy ezt nem szabad csak itthonra tartogatni, mi annyira élvezzük ezt a közelséget Borival, hogy az utcán is élvezni szeretnénk.

Hordozó kabátom

De hideg van, én meg egyedül is alig férek a kabátomba, nemhogy még egy puttony is csatlakozzon. tehát beszereztem az első hordozós kabátomat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy mamamis anyuka vette magának, de nem tetszett neki a szabása, így eladta. Nekem :D Nem bántam meg, hogy megvettem, mert szuper jó kabát. Vékony, de ennek ellenére meleg! Ez engem meglepett! Nehezen, de fel tudom venni egyedül is (ha nincs Borin sapi, met az tapad a béléshez). De ha valaki segít, akkor nagyon szuper viselet, ha baba van a hátamon. Az elöl hordáshoz is át lehet alakítani, ha egyedül kéne boldogulnom, ezt a módszert választanám... És persze nem csak hordozós kabátként funkcionál, hanem síma kabátként is csinos :) Szeretem! Boldog vagyok, hogy lett egy ilyenem is.

És persze a különleges dolgok fanatikus rajongójaként oda vagyok a babakapucni kialakításáért is, ami maci füleket kapott :D

Erre már járkáltam Borival a hátamon

Voltunk a csajokkal az állatkertben. Borit a Stokke kocsinkban vittem, Lilit a buszon való közlekedés miatt felkötöttem a hátamra. Így könnyebb volt közlekedni, és Lilit hazafelé (tök fáradtan) is tudtam cipelni... Be-bealudt a hátamon :D A nagy cula 3 éves lánykám...

Nem akart leszakadni a hátam tőle! :D

Vittem Borit a mamához benne, aki nem volt erre felkészülve, és nem vette észre, hogy Bori van a hátamon a kabát alatt. Csak mikor leadtam Lilit neki játszásra, és mondtam, hogy akkor én mennék is, mert bemelegszünk Borival, és az elkerekedett szemét láttam, akkor hívtam fel a figyelmét a csomagomra :) Nagyon tetszett neki :)

Voltunk vásárolni a Brendonban, a tescoban, az Ikeában... És Bori végig a hátamon szundikált, vagy kukucskált... Nagyon édes kis hátizsák!

Voltunk a bölcsiben is Liliért a háti babalányommal.

És még rengeteg helyre fogunk így menni, mert nagyon kényelmes, kicsi, egyszerű, könnyű. És ha itt lesz a jó idő, akkor a ruházat sem nehezíti majd meg a dolgunkat :)

Sőt, ahogy nő Bori, úgy lesz egyre könnyebb felvenni is.

Régi hordozóim, kocsijaim amik maradnak és amiktől most válok/váltam meg

Lilivel a Baby Björn kengurút használtam. Szerettem is nagyon! Most Bori valahogy túl nagy baba volt hozzá... Vagy csak a sok téli gönc miatt éreztem így??? Nem tudom. De eladtam! Ügyes anya vagyok ;)

Volt egy Babaslingem is, amit szintén eladtam. Ezt kipróbálásra vettem meg, de nem igazán jött be. Akitől vettem az nagyon szerette, és az új tulajdonos is már kipróbálta egy barátnőjéét, és így vette meg. Már tudta, hogy mi ez, és szereti... Csak nekem nem működött. Biztosan mert ügyetlen voltam :S

És még eladásra vár, de már folyamatban van a kerekes hordozóm. Nania Ossan márkájú. Nagyon praktikus darab, és nem is adnám még el, ha nem lenne egy Quinny Zappom is mellette a Maxi Cosi hordozójával :D Nagy közlekedő vagyok, sok kis kinccsel... :D

De kell a hely, és nem használok ennyi kocsit. A Zapp lesz Bori esernyő kocsija is, meg ott van a Stokke is, mózessel és sport résszel. És van egy sportos hátihordozóm is fém vázzal... táskával... Lilié volt, nagyobbaknak kényelmes. Ha megyünk majd kirándulni, és Lilit is Borit is hordozni kívánjuk, arra jó lesz :) Még nem adom el...

Mosható pelusozunk

2009.01.31. 15:50 - NyugtonMalac

Borimmal a pocakomban komoly elhatározásra jutottam. Mosható pelenkát fogunk használni...

Mosható pelenkáink

 

Még a pocakomban lakott a legkisebb kislányom, mikor beleszerettem a mosható pelenkákba. Na, nem azért mert fanatikus mosónő vagyok... Sőt útálok mosni, de olyan helyesek ezek a pelusok, és a hírek szerint olcsóbb megoldás is, mint az eldobható. és hát, nagyon éreztem a késztetést, hogy kipróbáljuk.

Olvastam hát sokat, míg okosabb lettem a témában, majd még többet és már teljesen össze voltam zavarodva. Így azért kellett pár hónap, míg megemésztettem mindent, és kiválasztottam az első pelenka készletünket.

 

Mi alapján választottam?

 

Olyan pelenkát szerettem volna, amit egy boltba betérve tudok megvenni. Előtte megtapizni, megnézni, megszeretni. Ilyen pelenkákból kettőt találtam a magyar piacon. A Brendonban a BambinoMiot, és egy kismamaruházati boltban a Kálvin tér közelében a Monapel pelusokat.

Én nagyon borzalmas tudok lenni, ha valamit a fejembe veszek. És mikor eldöntöttem, hogy akkor belevágok a Monapel pelusok beszerzésébe, akkor bizony mindent félretéve azonnal el is rohantam a kiszemelt boltba.

Megnéztem, és frászt kaptam! Te jó ég, ilyen hatalmas nagyok a Monapel praktikák???

Mellé tettem az eldobható pelusaimat (ezeket a kórházi napokra szereztem be), és játéknak tűntek mellette. Nem mertem megvenni ezeket a pelenkákat. Megnéztem a Monapel All In One (továbbiakban AIO) pelusokat is. Ezek már nem tűntek olyan nagyoknak, de még így is 3x akkorák, mint az eldobható. rendeltem 4 db legkisebb AIO pelust éjszakára...

Aztán elcammogtam a Brendonba, és megvettem a BambinoMio első csomagját. Ezek helyes kis csomagoknak tűntek a Monapel után. A tapasztaltabb használók is ezt írták róla...

Haza hoztam a szerzeményeimet és gyorsan ki is mostam őket. Nem szeretek pazarolni és lelkes sem vagyok (ilyen mértékben), így csak egyszer mostam ki őket az előírtak szerint.

teltek múltak a napok, közeledett a szülés időpontja, és én rájöttem, hogy nem szeretnék olyan sűrűn mosni, így vettem még egy csomag BM pelenkát.

 

Így a készletem Bori érkezésére a következő képpen alakult

 

BambinoMio:

24 db 1-es méretű prefold

6 db -5kg-ig külső

Monapel AIO:

4 db -5kg-ig

Bori popsiját a kórházi napokon (3 nap) eldobható pelenkába bugyoláltam, de ahogy hazaértünk, máris áttértünk a BM pelusokra, és éjszakára kipróbáltuk a Monapel AIO pelusainkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első benyomások, tapasztalatok

 

A BM nagyon jól szerepelt!!! Nagyon megszerettem. Persze ahogy alakult Bori, úgy kellett hozzá igazítani a prefoldok hajtogatását. Nekünk az elején a legjobban a rövidebb oldallal párhuzamosan 4 részbe hajtogatva volt a legjobb.

A Monapel azonban nagy pofára esés volt. Semmi pisit nem szívott be, de legalább nyakig pisis lett reggelig Bori. Nagyon meglepődtem. Mikor kézzel ki szerettem volna lötyizni a pelenkát, tapasztaltam, hogy a víz is lepereg róla. Namármost az lenne a dolga, hogy nyelje, mint kacsa a nokedlit. Majdnem feladtam, de gondoltam kap még egy esélyt a monapel. Bedobtam amosásba, és pár nap után újra ráadtam Borira. Már nem ázott át, de még nem volt az igazi. Rájöttem, hogy az lehet a baj, hogy az ajánlott 3x-i előmosást nem igazán vettem komolyan, és még nem éllt be az anyag. Ugyhogy kimostam mind a 4 Monapelt még 3x a pelus mosásokkor, és újra elkezdtük használni. Végül sikerrel vette az akadályokat, tehát megkapta az éjszakai műszakot, ahogy azt terveztem.

 

Használatban a BambinoMio és a Monapel

 

Ahogy nőt a Bori popi, úgy kellett követni a pelenka hajtogatással is. Eleinte 4 részbe hajtogattam, majd 3 részbe a hosszú oldallal párhuzamosan, és visszahajtogatva a pocak felé eső részt, majd egyszerűen a rövid résszel párhuzamosan 3 részbe. Én a BM pelusainkat nagyon szerettem, mindig jól szerepeltek, nagyon ritka volt a ruha szennyeződése, bár a külsők gyakran kaptak kakifoltokat.

A Monapel pelusok az első pofon után meglepően jól szerepeltek. A 12 órás éjszakákat hiba nélkül vitték, egyszer sem fordult elő átázás, és alkalmankén elmeneteleknél is munkába álltak. Csupán az AIO használatának egyszerűsége miatt. Megszerettem. És ez a pelenka a pici babám fenekére is tökéletesen illeszkedett, és nagyon csinos popit varázsolt a kislánynak.

2-3 hónapos kor körül Bori kinőtte a BM külsőket, és elszaladtam megvenni a következő méretet. Vettem 4 db külsőt (5-7kg-ig), ami folyamatos mosással éppen csak hogy elég volt. Még jól jött volna két darab, de máshogy alakultak a dolgok...

Bori 3 hónapos kora körül kinőtte a Monapeleket. Na nem vészesen, de már itt volt az idő a következő generáció beszerzésére. Mivel már szép nagy babára kell keresgéljek pelenkát, kissé kitágúlt a kör. Ráadásul a magyar forgalmazók kínálatában megjelentek újabb lehetőségek.

 

Váltás

 

Kinéztem magamnak a Pop-in nevű pelenkát, ami nagyon nagyon megtetszett, de hihetetlen, milyen drága. Ennek ellenére áttértem volna szépen lassan erre, de ekkor felfedeztem egy váratlan lehetőséget.

Valaki a vaterára feltett vadonat új Coolababy pelenkákat. Ezek fele annyiba kerülnek, mint a Pop-in-ek, és sokkal élénkebbek a színei. Féltem, hogy ezek a színek fognak majd, és veszítenek is az élénkségükből, így első ízben csak 6 db-ot vásároltam (ez egy napi adag, ha folyamatosan mosom, szárítom, akkor folyamatos használatra elegendő, és még a 3 éves Lilim éjszakai pelus szükségletét is fedezi, ha apa is úgy akarja :) ).

Mikor lebonyolítottuk az eladóval az üzletet, felfedeztem, hogy a kedvenc mosható pelenkázással és hordozással kapcsolatos fórumom egyik lelkes tagja az eladó. És bár én így drágábban kaptam meg a pelenkákat, mint akik a fórumon rendeltek, nem bántam meg, mert ahogy kértem, rögtön meg is kaptam. (Másnap már mostam is.)

És elkezdtem használni. Annyira bejött, hogy azonnal beleszerettem. Meg is rendeltem volna a teljes készletet azonnal (ahogy 2 kakis pelust is lekezeltem, és felfedeztem, hogy abszolút nem ereszti a színét), de már útban volt az 1 db Pop-in pelusom, amit tesztre rendeltem magamnak :)

Végül nem bírtam tovább várni, 1 hét használat után berendeltem még 18 db Coolababy pelenkát, szép színekben, és plusz 10 db belsőt. Éjszakára. Hihetetlen milyen nagyon szívja a nedvességet!

És ekkor beérkezett a Pop-in is. Gyorsan kimostam, és száradás után az első éjszakán már be is vetettem! Tényleg szuper jó! Teljesen más, mint a Coolababy, de én mind a kettőt egyformán szeretem. Ezért nem bántam meg, hogy a nem kicsit olcsóbb Coolababy pelus mellett döntöttem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapasztalatok

 

Coolababy pelenkák: zsebes AIO pelus, gyönyörű színes külső, és egy vízelvezető, szárazon tartó réteg rávarva, így keletkezik a zseb, ami a popi részén lévő nyílással használható. Ebbe a zsebbe kell beletenni a frotír szerű anyagból lévő többrétegű pelenka betétet, aminek olyan hihetetlen nedvszívó képessége van, hogy a vastagsága mosás közben 4x-esére is duzzadhat :) Nagyon tetszik. Ezt a belsőt (egyet vagy kettőt) beleteszek a zsebbe, és kész is van az AIO pelenka. De mivel szétszedhető, gyorsabban szárad :)

Gyönyörűen símul a babapopsira (az 5,6kg-os kislányomra gondolok), nem képez oriási bugyort, és csodálatos élénk színű bugyika a popsin. Nagyon formás, szép!

Mosásnál vigyázni kell, hogy a popsival érintkező vékony baba termó anyag pórusai ne tömődjenek el, ezért marha epe szappannal kell a kakit kimosni, mosás, ill. tárolás előtt.

És Frosch mosógéllel kell mosni, és ugyan annyi mosószódát kell még a mosáshoz adni. Én nem használok öblítőt, és ecetet sem, mert ezüst ionos mosógépem van, és én azzal fertőtlenítek. De van mosóparfűmöm, amiből pár csepet (20-30) kell tenni az öblítő vízbe, és így finom illata lesz a pelenkáknak. Ha nagyon nem akar a kaki folt eltűnni, akkor mosószódás vízben kell áztatni egy napig a foltos pelenkákat.

Ez a pelenka az éjszakai műszakban, a 3 éves éjszakai műszakban a nappali és az eutazós műszakokban is kiválóan szerepelt. A mosásuk végtelenül egyszerű, és ekkora mennyiségnél elég hetente egyszer mosni :D Addig pedig egy esti átöblítés után kicsavarva a vödörben lehet tárolni pár csepp teafaolajjal.

Pop-in: gyönyörű, pihe puha, szintén szétszerelhető AIO pelenka. Ebbe patentokkal kell betenni a betétet, aminek natur színe van. Nekem meglepően nagyon tetszik ez a szín is. A Pop-in pelusoknak pasztel színei vannak, én a barack színt választottam, mert a BM használat közben felfedeztem, hogy a kakit nehéz kimosni (de nem lehetetlen), és az apróbb elszíneződések ezen a színen látszanak a legkevésbé ;) .

Míg a Coolababy külső része vízhatlan kabátszerű anyag, addig a pop-in külső része is pihe puha poló anyag szerű, és ez alatt található a vízzáró réteg. Ezt nem tartom sem előnynek, sem hátránynak, csupán csak észrevéleménynek :D

A pop-in is gyönyörűen símul a babapopsira (itt is az 5,6 kg-os lányomra gondolok), nem képez nagy bugyort, könnyű összeszerelni (pattentokkal), és nagyon csinos benne a babapopi!

Pop-in van a popin ;)

Mosni ugyanúgy mosom, mint a Coolababy-t, mert abból rengeteg van, ebből meg csak 1, így a Pop-in alkalmazkodik, nem hiszem, hogy baja lehetne :) Mivel szétszedhető, ez is gyorsan szárad. Szeretem! Nem elképzelhetetlen, hogy még beszerzek 3-4 darabot, de mivel a készletem jelen pillanatban tökéletes, és teljes, nem égető ez a projekt.

 

Készlet optimalizálás

 

Az a legjobb a mosható pelenkákban, hogy ha nagyon szépen vigyázol rá, akkor könnyen találsz neki új gazdát. A mi kezdő pakkunk, a teljes BM csomag, és a 4db Monapel AIO pelusok immár új, szerető gazdára találtak. Egy nemsokára megérkező pici lányka örökli majd tőlünk őket.

Így a mi jelenlegi pelusaink

Coolababy:

24 db pelenka (sötét kék, világos kék, sárga, zöld, narancssárga, piros, fehér és lila színekben)

10 db plusz pelenka betét

Pop-in:

egyenlőre 1 db barack színű